Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Γιορτή 25ης Μαρτίου

  Το σκηνικό της γιορτής μας στολίστηκε από κατασκευές των παιδιών. 

  • έκοψαν τα περιστέρια 
  • ζωγράφισαν ανα δυο τα γράμματα της λέξης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  • έκοψαν από ένα λευκό κρίνο
  • ζωγράφισαν όλοι οι μαθητές από έναν ήρωα της επανάστασης. 'Εγινε ψηφοφορία για αυτούς που μπήκαν στο σκηνικό.
  • ζωγράφισαν όλοι οι μαθητές την Παναγίτσα, στην συνέχεια ψήφισαν  και οι καλύτερες ζωγραφιές, μπήκαν στο σκηνικό.









 Η γιορτή μας ξεκίνησε με ποιήματα απο την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΔΟΞΑ, την ΕΛΛΑΔΑ και την ΙΣΤΟΡΙΑ.




 Ακολούθησε το τραγούδι "Τα κλεφτόπουλα" και αφιέρωμα ποιημάτων στα κλεφτόπουλα από τα αγόρια του τμήματος.

 Τα υπόλοιπα κορίτσια του τμήματος, αφού μας τραγούδησαν το "Εχε γεια καημένε κόσμε" μας είπαν ποιήματα για τις Σουλιώτισσες.

 Το πρώτο μέρος της γιορτής μας έκλεισε με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που κάλεσε όλους τους παρόντες να σηκωθούν για να τραγουδήσουμε τον εθνικό μας ύμνο.
 Το 2ο μέρος της γιορτής μας ήταν πιο κινητικό μιας που τα νήπια και τα προνήπια του τμήματος παρουσίασαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
 Πριν αναφέρω τους χορούς που παρουσίασαν τα παιδιά, οφείλω να ευχαριστήσω εγκάρδια την γιαγιά του Κωνσταντίνου Μ. που μας γάζωσε τα μαντήλια και τις κορδέλες, την γιαγιά της Αγγελιάννας, που μας ετοίμασε τις πανέμορφες ποδιές των κοριτσιών και τη μητέρα της Κατερίνας Πλ. , η οποία ανέλαβε το κόστος και την δημιουργία των γιλέκων των αγοριών. 
 Επιπλέον ευχαριστώ πολύ τον μπαμπά της Αμέλιας, ο οποίος μας είχε στερεώσει το πανί για τον προτζέκτορα στον τοίχο μας και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον χοροδιδάσκαλο μου, Θοδωρή Σουγκλάκο που με στηρίζει και με βοηθάει, όποτε του το ζητήσω.
 Τα νηπιάκια μου λοιπόν όλα μαζί χόρεψαν Κοφτό Μακεδονίας, σχηματίζοντας δυο ομόκεντρους κύκλους, έναν τα αγόρια κι έναν τα κορίτσια και αλλάζοντας φορά του κύκλου ρυθμικά.
 Τα αγόρια, ντυμένα Μακεδόνες, χόρεψαν το Φλουρί.
 Αγόρια και κορίτσια συνέχισαν τους χορούς με Ζερβόδεξο από τη Κρήτη.
 Τα κορίτσια μου, βρήκαν το ζευγάρι τους, πήραν θέσεις και μας χόρεψαν Φουρλάνα, από τη Κέρκυρα.
 Τελευταίος χορός και κατά τη γνώμη μου πιο δύσκολος για τα
 μικρά μου, ήταν ο Πυργούσικος από τη Χίο. Η δυσκολία εντοπιζόταν στις διαφορετικές λαβές που έπρεπε να έχουν και στην ιδιομορφία των στροφών των χορευτών. Επειδή όμως τα δύσκολα για εμάς είναι πρόκληση, τα κατάφεραν περίφημα και σε αυτόν τον χορό.
 Θερμά συγχαρητήρια στους μικρούς μου χορευτές και χορεύτριες για τις προσπάθειες τους και για τις τόσο όμορφες στιγμές που μας χάρισαν. 
 Χρόνια πολλά και του χρόνου να είμαστε όλοι μας καλά!!!

 Ακολουθεί ένα βίντεο με τους χορούς που παρουσίασαν τα παιδιά, από επαγγελματίες χορευτές. Τα βίντεο τα βρήκα στο Youtube και γινόταν προβολή του κάθε χορού, πριν χορέψουν οι χορευτές του 9ου Ν/Γ Περάματος, προκειμένου να μπορούν να εντοπίσουν πιο εύκολα οι παρευρισκόμενοι τις κινήσεις των χορών.
Πατήστε ΕΔΩ, προκειμένου να παρακολουθήσετε το βίντεο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου