Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Το χριστουγεννιάτικο επιτραπέζιο παιχνίδι μας.

"Το ταξίδι του Άγιου Βασίλη"

Ένα ευχάριστο χριστουγεννιάτικο επιτραπέζιο παιχνίδι δημιουργήθηκε, βασισμένο στις ιδέες και την έμπνευση των μικρών μου μαθητών.
Πρωταγωνιστές-πιόνια επιλέχθηκαν να είναι μικρά αγιοβασιλάκια. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να κατορθώσουν οι αγιοβασίληδες να πετάξουν με το έλκηθρο και να φθάσουν πάνω από τη πόλη, όπου θα μοιράσουν τα δώρα στα παιδιά.
Αφετηρία λοιπόν ένας Άγιος Βασίλης πάνω στο έλκηθρο και τέρμα μια πολιτεία.
Ακούστηκαν διάφορες ιδέες για το τι θα είναι τα πατήματα του παιχνιδιού, όπως αστέρια, καμπάνες, μπισκοτούληδες, χιονονιφάδες αλλά τελικά με ψηφοφορία επιλέχθηκαν για πατήματα οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες. Προηγουμένως βέβαια είχαμε ζωγραφίσει με τέμπερα το ταμπλό μας. Τα ελατάκια σχεδιάστηκαν αργότερα γιατί, όπως μου ανέφεραν, ο Αγιος πετάει πάνω από το δάσος για να φθάσει στη πόλη.



  Συζητώντας προτάθηκαν και οι βοήθειες και οι παγίδες που θα πέφτουν οι παίκτες στη πορεία του παιχνιδιού. 






 Ετοιμάστηκαν όλα και το παιχνίδι ξεκίνησε. Δυο πιόνια και το ζάρι για αρχή και όλοι οι μαθητές στην παρεούλα ανυπόμονοι να έρθει η σειρά τους για να ρίξουν το ζάρι,  να μετρήσουν τα μπαλάκια στο ζάρι, να περπατήσουν τόσες κάλτσες, όσες έδειξε το ζάρι. Μόλις τερματίσουν τα δυο πρώτα πιόνια μπαίνουν στο παιχνίδι και τα άλλα δυο, προκειμένου να δοθεί σε όλα τα παιδιά η ευκαιρία να συμμετέχουν.
 Δυστυχώς το παιχνίδι μας δεν υπάρχει στο εμπόριο, είναι πρωτότυπο, μοναδικό και άκρως διασκεδαστικό και επειδή δεν μπορούμε να προτείνουμε να το αγοράσετε, γιατί δεν θα το βρείτε, σας καλούμε να το παίξουμε παρέα!!!!!!

1 σχόλιο: